Wednesday, July 25, 2007

Ruoansulatuskanavan toiminta

Mitä tarvitaan ruoansulatuskanavan toiminnan normalisoimiseksi, jos on toistuvia häiriöitä. Yleensä aina kannattaa kokeilla maitohappobakteerivalmisteita, joista on sitä enemmän hyötyä, mitä paremmin valmiste saadaan sille tarkoitetulle vaikutusalueelle.

Lisäksi ruokavalion korjaaminen - siihen meillä on varaa kaikilla - siten, että edistämme hyödyllisten bakteerikantojen lisääntymistä. Tämä tarkoittaa sokerien ja nopeaasti sokeristuvien tuotteiden (valkoinen leipä, riisi, pasta yms.) välttämistä. Erittäin hyödyllistä on käyttää kokojyvätuotteita - joita ei yleensä ole tarjolla kaupoissa. Niistä saadaan jyvien rasvat ja vitamiinit sekä hivenaineet ja jonkin verran hyödyllisiä kuituja. Toisenlaisia kuituja on tarjolla kasviksissa ja hedelmissä sekä marjoissa, joista saamme myös runsaasti fytoravinteita.

Millaisilla tuotteilla korjaisin häiriintynyttä bakteeriflooraa?

Tarjolla on monia tuotteita, mutta tuotteen pitää päästä ohi mahahappojen suolistoon ja lisäksi siinä pitää olla useita hyödyllisiä bakteerikantoja - sellaisesta valmisteesta on eniten hyötyä (ja rahoille vastinetta).

Maitohappobakteerivalmisteeksi valitsen Acidophilus Plus kapselit, koska niillä saan probiootit juuri sinne missä niitä tarvitaankin. Näiden toimintaa tukemaan (ja osaltaan happamuutta säätelemään) käytän KalMag -mineraalivalmistetta. Jos maha tai ruokatorvi on kovin ärtynyt, kannaattaa kokeilla Aloe Vera Plus -juomaa, koska se lievittää yleensä tehokkaasti oireita ja korjaa limakalvon haavaumia.

Tässä siis ensimmäinen tuote:

Acidophilus Plus
(60 kaps)

Suoliston toiminnalla on ratkaiseva merkitys terveydellemme. Ruoansulatuskanavan toiminnan kannalta tärkein rooli on suoliston bakteerikannalla.

Tuoteselostus
Hyödylliset (”hyvät”) suolistobakteerit auttavat meitä voimaan hyvin, ne vaikeuttavat tauteja aiheuttavien (”huonojen”) bakteerien ja sienien syntymistä ja parantavat ennen kaikkea suolistossa normaalisti esiintyvien mikrobien tasapainoa. Tuhansia vuosia on kaikkialla maailmassa käytetty maitotuotteita, jotka on hapatettu näiden hyödyllisten bakteerien avulla (jogurtti, juusto, piimä). Bakteerien hyödylliset ominaisuudet on tunnettu niin tieteen kuin kansanlääkinnänkin parissa. GNLD:n hyödyllinen bakteerilisä Acidophilus Plus yhdistää vahvuuden ja tekniikan taatakseen sen, että 5 miljardia elollista organismia kestää mahahapon ja pääsee perille suolistoon voidakseen siellä kehitellä eteenpäin hyödyllisiä ominaisuuksiaan.

Ominaisuudet
Rakentuu luonnollisille raaka-aineille. Sisältää hyödyllisiä bakteereja, jotka on eristetty käyneistä maitokulttuureista ja jotka edistävät mikro-organismien terveellistä tasapainoa mahassa ja suolistossa.

Laaja bakteerijakauma. Jakautuu tasan viiden eri maitohappoa tuottavan bakteerin välille -Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus casei, Bifidobacterium bifidum ja Streptococcus thermophilus.

Tiivistetty. Saman verran hyödyllisiä bakteereja kuin suuressa annosmäärässä jogurttia tai Acidophilus -maitoa! Vahvuus taattu. Jokaisen kapselin taataan antavan 5 miljardia organismia suolistoon.

Aktiiviset kulttuurit. Erityiset suojajärjestelmät varmistavat sen, että maksimaalinen määrä eläviä bakteereja kestää mahahappoa ja pääsee perille suolistoon, joka on bakteeriflooran vaikutusaluetta.

Probioottiset bakteerit ovat elimistölle hyödyllisiä bakteereja ja ne ovat kehon ensimmäinen puolustuskeino esim. viruksia, homesieniä ja muita sairauksia aiheuttavia bakteereja vastaan. Vatsassa probioottiset bakteerit valmistavat myös vitamiineja ja muuntavat ravintokuidut tärkeiksi sairauksilta suojaaviksi ainesosiksi.

Ruoanvalmistusprosessit turvasivat aiemmin riittävän probioottisten bakteerien saannin ravinnosta, kun elintarvikkeeet säilöttiin tuoreina maitohappokäymisen avulla. Nykyaikainen jääkaappisäilytys ja pakastaminen eivät enää suosi probioottisten bakteerien kehittymistä.

Probioottiset bakteerit voivat tutkimusten perusteella:
- Vahvistaa kehon immuunipuolustusta.
- Torjua erilaisia sieni-infektioita (mm. Candida-hiivasientä)
- Lisätä tärkeiden ravintoaineiden imeytymistä.
- Helpottaa vatsavaivoja, jotka liittyvät stressiin.
- Vähentää riskiä saada ihottumaa.

Terveen suolistoflooran on osoitettu suojaavan myös allergioilta ja astmalta.